Grāmata sniedz padomus garšīgas un veselīgas maltītes pagatavošanai, īpaši domāts par bērniem.
Ēdienu gatavošana, izvēloties vietējos attiecīgajā gadalaikā iegādājamos produktus, pēkšņi paver daudz dažādu iespēju. Grāmata sniedz receptes un ierosmes pareizam dzīvesveidam. Tā ir daudzveidīga, aptuveni 100 receptes aptver ēdienus no brokastīm un pusdienām līdz salātiem un saldumiem.
Grāmata atklās vienkārši pagatavojamus un garšīgus ēdienus un rosinās iztēli ar nostāstiem par tālām un tuvām zemēm. Grāmata piedāvā gan eksotisko, gan tradicionālo: no ēdiena, ko Vidējos Austrumos pārdod uz ielas, līdz maltītēm Meksikas līdzenumos un citās pasaules vietās. Grāmatā gūsiet ierosmi maltītes gatavošanai zaļumos.
Grāmatā apkopotas interesantas latviešu un citu tautu ēdienu receptes, kādas citur neatrast. Savdabība rodama ne tikai receptēs, bet arī sulīgajā, bagātajā valodā un rosinošajos stāstījumos par ēdienu. Autores darbi, tāpat kā ēdieni, ir saules enerģijas bagāti un arī viņa pati visu gadu smeļas sauli, dzīvojot tālajās Havaju salās Honolulū.